· Untuk 4 org makan
1/2 ekor ayam - dipotong 8
· 4 biji bawang merah
· 6 ulas bawang putih
· 1 sudu kecil serbuk jintan putih
· 3 sudu besar serbuk ketumbar
· Kunyit - sebesar saiz ibu jari
· Halia - sebesar saiz ibu jari
· 1/2 sudu besar gula
· Garam secukup rasa
Cara-cara
1. Tumbuk bersama-sama kunyit, halia dan garam sehingga 1/2 lumat
2. Masukkan pula bawang merah, bawang putih, garam dan gula. Tumbuk lagi. 3. Gaulkan bahan-bahan yang ditumbuk tadi beserta dengan serbuk jintan putih dan serbuk ketumbar pada ayam sehingga rata
4. Perapkan ayam antara 15 - 20 minit
5. Akhir sekali, goreng menggunakan api sederhana
2. Masukkan pula bawang merah, bawang putih, garam dan gula. Tumbuk lagi. 3. Gaulkan bahan-bahan yang ditumbuk tadi beserta dengan serbuk jintan putih dan serbuk ketumbar pada ayam sehingga rata
4. Perapkan ayam antara 15 - 20 minit
5. Akhir sekali, goreng menggunakan api sederhana
No comments:
Post a Comment